image

image image image

Om Janus Bygningen

Janus Bygningen - Kunsthal og Kunstmuseum er en selvejende institution, der drives af Janusforeningen. Bygningens aktiviteter er Kunstmuseum (tidligere Vestjyllands Kunstmuseum) Kunstforeningen Janus (tidl. Vestjysk Kunstforening) Kunsthals aktiviteter med udstilling af værker af skiftende samtidskunstnere. Derudover er forlagsaktiviteter – forlaget Hrymfaxe, samt kunstmagasinet Janus. De selvstændige enheder: Kunstnernes Sommerudstilling og Vestjyllandsudstillingen har også hjemme i bygningen.

Bygningen er tegnet af arkitekt m.a.a. Søren Morns og blev indviet i 2000. Her er i alt 830m2, hvoraf 550m2 er udstillings areal fordelt på en gallerigang og 4 store rum. Bygningen udgør sammen med Hodde-Tistrup Hallen ét bygningskompleks, og hallen inddrages i husets aktiviteter i forbindelse med større arrangementer og afholdelsen af Kunstnernes Sommerudstilling. Fleksibiliteten er stor.

Janus, den romerske gud, som var beskytter af al begyndelse, er valgt som bygningens logo. Han havde to ansigter, et som så frem og ét som så bagud. For Janus Bygningen er dette et symbol på den folkelige kunstformidling, der foregår i huset. Her skues både tilbage og frem i tiden.

Organisation 
Huset drives af Janusforeningen med en bestyrelse på 7 personer: 
Bent Peter Larsen – formand 

Søs Koch - næstformand
Max Kruse - sekretær
Jeppe Hansen - kasserer
Hugo Christensen
Martha Guldberg
Lise Christensen

Personale 
Huset betjenes af følgende:
kunstnerisk leder – Bjarke Regn Svendsen
kontorassistent – Pia Dyrvig Sørensen / Pernille Thomsen

Hertil kommer et stort antal ulønnede, interesserede personer, der passer bygningens udstillinger, vedligeholder bygningen og udenoms arealer samt forestår arrangementer og al anden praktisk aktivitet.