image

image image image image

Udstillinger med Q Faktor - vidt forskellige, men med kvindelig fællesnævner samt en talentudstilling.

Det ku’ være politisk – gruppeudstilling.
En udstilling med en række unge kvindelige billedkunstnere, aktivister, musikere og en forfatter, der alle arbejder omkring følelser og spørgsmål omkring det, der former vores opfattelse af bl.a. køn, arbejde, klima og krig.
De medvirkende kunstnere er: Mia Isabel Edelgart, Deirdre Johanna Humphrys, Ninna Poulsen, Selini Halvadaki, Kirsten Astrup, Hannah Anbert, Hannah Lutz, Maja Moesgaard samt deres gæster Elin Mar Øyen Vister og Cal Halben.
Udstillingens titel ”Det ku’ være politisk” stammer ifølge gruppen ”fra et skilt, som blev båret af en aktivist under en protestaktion arrangeret af gruppen Feeltank Chicago. Aktionen bestod af en gruppe mennesker klædt i morgenkåber og uredt hår, som bar skilte og bannere, heriblandt skiltet med teksten "Depressed? It might be political". Gruppens aktioner har til hensigt at politisere følelser såsom ængstelse, depression og håbløshed; en tilgang som Det ku’ være politisk er inspireret af.”

Udstillingen varer til og med den 29. maj.

Kvindelige kunstnere i Vestjyllands Kunstmuseums samling
Danske kunstmuseer kritiseres for at rumme for få værker af kvindelige kunstnere. På denne udstilling viser Vestjyllands Kunstmuseum udvalgte værker af de kunstnere, der er repræsenteret i samlingen. Samtidig sendes en venlig tanke til Anna Klindt Sørensen, som netop har været vist på en omfattende udstilling i Janus Bygningen, og som gennem mange år arbejdede for et museum for kvindelige kunstnere i Ry.
På udstillingen kan man bl.a. opleve værker af Elisabeth Bergsøe, Bodil Damgaard, Anette Harboe Flensburg, Lone Høyer Hansen, Maria Lüders Hansen, Olivia Holm Møller, Oda Knudsen, Solveig Lohne, Karin Birgitte Lund, Lisbeth Parisius og Ingrid Kathrine Villesen.

Udstillingen varer til og med den 29. maj.

Det negative rum med elever fra BGK – Esbjerg
Det negative rum er det omvendte, det modsatte, sort hvid, hvid sort, en afstøbning, et hul i papiret, mellemrummet imellem to flader, afstanden mellem bladene på træerne. Eller det rum, der opstår, når man sætter et objekt, en skulptur ind i et tomt rum, ikke selve skulpturen men det rum der dannes omkring skulpturen. Det negative rum er over alt, når man fjerner, omkranser, sætter ind, og fylder ud.
Det negative rum er også et sjæleligt rum, et rum hvor man kan gå ind i sig selv, være kritisk i, sørge i, eller bare være modsat i - hvem siger det positive bare er positivt? Bgk-eleverne har taget titlen med i deres sidste måneders øvelser, overvejelser og arbejder og viser på udstillingen forskellige valg af materialer og udtryk”.

Udstillingen varer til og med den 22. maj